dilluns, 29 de novembre del 2010

Dossier d'aprenentatge, 29/11/10

dilluns, 29 de novembre
La sessió de GITIC d'aquest matí ha començat amb una breu explicació sobre com hauran de ser les exposicions dels blogs. I tot seguit, en Jorge ens ha explicat en què consisteix el fòrum qe ha obert per preparar l'examen.

Després d'aquests dos incisos hem començat la matèria d'avui. Primer de tot hem entrat a Google sites, un servei de Google que ens permet crear llocs web.

CARACTERÍSTIQUES:
- La informació està classificada en apartats. 
- La informació és accessible a través d'un menú de navegació.
- La informació que mostrem a la nostra pàgina web queda deslligada de la froma que té aquell sites: es pot canviar i personalitzar
- És un servei en línia, per tant, ens deixa crear directament l'espai web i és accessible des de qualsevol part del món només amb l'adreça corresponent.
- La diferència amb el Blogger es troba en la manera de com mostrar la informació: en el Blogger ho mostrem a partir d'entrades ordenades per cronologia inversa; en un Site, en canvi, puc estructurar la informació a partir del contingut. Em decantaré per una opció o per una altra segona la informació que hi hagi de penjar.

Després d'aquesta breu introducció, hem començat a crear el nostre propi Sites (pàgina web):
2) Clicar en el botonet "edita la pàgina"
3) Canviar el títol i posar el títol del treball en grup, en el meu cas, doncs: "Les webquests"
4) Escriure una frase a l'apartat de baix i posar-hi un enllaç amb el blog de les webquests. Per posar l'enllaç ho farem des de la pestanya "adreça web" i, en enganxar-hi l'enllaç hem de prèmer l'opció: "Obre aquest enllaç en una finestra nova", ja que d'aquesta manera podrem tornar al Sites sense haver de tornar enrera.
5) Hi posarem una imatge: primer la busquem i copiem l'adreça i després fem: "insereix" + "imatge". També ens la podriem descarregar i després buscar-la.
6) Cloquem a "desar". Aleshores, tornem a la primera visualització del Sites, on no podem editar res. Observem que a l'esquerra, en comptes de posar en petit "pàgina d'inici" s'ha canviat per el títol que li he donat "Les webquests".
7) Cliquem a "crea una pàgina" i li posem de nom "Document". A continuació, ens posem al requadre de sota del títol i cliquem "insereix" + "document"--> d'aquesta manera, podem accedir al nostre Google Docs i inserir qualsevol document. En el meu cas he inserit el treball de "Com parlar bé en públic". Quan cliquem a "desa", podem veure el document perfectament.
8) Tornarem a desar i a crear una nova pàgina però ara li posarem el títol de "Presentació". En aquest cas, inserirem una presentació que tinguem guardada al Google Docs. En el meu cas he escollit una presentació de les webquests.
9) Creem una tercera pàgina, aquesta vegada li posem el nom de "Mapa geogràfic" i a l'hora d'inserir cliquem a "mapa". Un cop fet això ens apareixerà el mapa mundi del Google Earth, on podrem apropar-nos i allunyar-nos com si estiguéssim dins del programa! Seleccionarem un lloc, en el meu cas, el meu poble (Castellbisbal), i ho insereim.
10) Crearem una nova pàgina amb el títol de "formulari en full de càlcul" i hi inserim el que tenim de GITIC. Si no se'ns veu sencer podem editar-ne la mida a "propietats".
11) Tornem a la primera pàgina on hi afegirem un vídeo del youtube. Jo he seleccionat un vídeo sobre les webquests que he trobat al Youtube.
12) Anem al nostre Prezi i seleccionem una de les presentacions. A continuació, cliquem a "embed" (incrustar), tornem al Sites i cliquem el botonet del llapis i HTML per tal d'afegir l'embed i incrustar la presentació.
13) Si ens hi fixem, observarem que tot el que hem penjat a la primera pàgina queda ordena alfabèticament. Si volem canviar aquest ordre, cliquem a "edita la barra lateral". A més, des d'aquí també podem canviar els temes, per exemple.
14) Compartirem el Sites a través del Google Docs: Clicarem a "més accions" + "compartir" + afegirem el nom de la persona amb qui ho volem compartir.
15) Si volem traduir la pàgina, crearem una nova pàgina amb el títol de "traducció". Després d'això, clicarem: "insereix" + "més gadgets" i seleccionarem el que serveixi per a traduir. D'aquesta manera obesrevem també tots els diferents gadgets que hi podem afegir.

Conclusió:
Quan treballem amb nens de primària, sobretot amb el cicle mitjà o superior, és provable que les activitats que els proposem puguin tenir a veure amb consultar un mapa, calcular distàncies, etc. Per fer-ho podem utilitzar una pàgina web com els Sites on s'incorporin totes les activitats i les proposetes, on els nens puguin accedir a totes les adreces enllaçades, que crein una presentació amb Google i que l'enviin com a formulari, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada