diumenge, 7 de novembre del 2010

Dossier d'aprenentatge, 25/11/10

dilluns, 25 d'octubre
La sessió de GITIC d'avui s'ha dividit en dues parts:

En la primera hem conegut un nou programa: GIMP. Es tracta d'un programa d'edició d'imatge totalment gratuït que podem trobar en es nostres ordinadors. En primer lloc, per a començar l'exploració d'aquest nou programa, hem recorregut alguns conceptes previs:
Primer de tot, cal assenyalar que aquestes característiques fan referència a un tipus d’imatge anomenat mapa de bits, en el qual la imatge es composa en una àrea rectangular a partir d’una matriu de punts anomenats píxels. Aquests tipus d'imatges són les que generem amb una càmera de fotos amb un scanner, etc.


Conceptes bàsics:
1. Grandària--> qualitat de píxels que té una imatge. Normalment és la mesura amb la quantitat de píxels horitzontals multiplicats per la quantitat de píxels verticals que té aquesta.
2. Pes--> és el que ocupa la imatge en memòria i és mesura en Bytes o algun dels seus múltiples.
3. Profunditat de color--> nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge.
4. Resolució--> relació entre el nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. Es mesura, normalment, en píxels per polsada(1“=2,54cm) o ppp. Aquesta mesura està condicionada a les possibilitats del propi medi físic (una pantalla, un paper,...)

Cal tenir present que per emmagatzemar les imatges digitals hem de triar un format d’arxiu (jpg, gif, bmp,...) i un suport, com pot ser: un disc dur, uns DVD, un espais web, una carpeta on-line, etc. Hem destacat dos tipus de format:
1. JPG--> format comprimit.
2. PNG--> format en el qual es pot treballar amb vàries capes.

Després de saber això, hem realitzat unes quantes proves d'edició amb imatges trobades d'Internet. Sobretot, ens hem centrat en la reducció de la mida de les imatges, i com a conseqüència d'això, també en la reducció del pes. 

La segona part de la classe ha consistit en experimentar amb un altre nou programa: Windows live movie maker. Es tracta d'un programa gratuït que ve incorporat amb Windows i que serveix per confeccionar vídeos d'una manera força senzilla. Windows live movie maker ens permet posar imatges i vídeos i editar-los. També podem afegir música, efectes visuals, animacions, així com textos i títols.

Per experimentar amb aquest programa, hem aprofitat les imatges que hem fet servir anteriorment i un vídeo de mostra de l'ordinador. Amb això i una estona d'experimentació, hem pogut crear un vídeo cadascú.




Reflexió: Trobo que és important conèxier programes que ens venen incorporats amb el nostre PC i que moltes vegades ignormem. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada