dilluns, 8 de novembre del 2010

Dossier d'aprenentatge, 27/10/10

dimecres, 27 d'octubre
D) Avui, a la sessió de PG de COED, hem fet les presentacions de les fotografies descriptives. Només arribar a l'aula, cadascú ha penjat la seva foto en un trosset de paret i, en arribar l'Imma, han començat les exposicions. Hi havia fotos molt diverses però crec que, en general, totes estaven treballades i, unes més que d'altres, tenien molta originalitat.
Jo he descrit a la Sònia Fernández amb aquesta fotografia:


La meva intenció ha estat descriure a la Sònia com una noia que la conèixes des del primer moment, és a dir, que és aigua clara, que no és una persona de caràcter recargolat. Per això, el títol de la meva fotografia era: "La Sònia és com un llibre obert".
Per últim, vam entregar la nostra foto juntament amb la descripció escrita de la mateixa persona. Aquesta és la meva descripció:

LA SÒNIA
De lluny, veiem a noia menudeta, de cabells llisos i castanys que li tapen part de la cara, tot i que deixen al descobert una mirada desperta, eixerida i amb una rialla que l’acompanya. Es mou amb petits gestos ràpids. Parla amb tothom i sempre sap com despertar simpatia. A la mala sort ella li diu: gràcies a tu, existeix la bona sort! Al fracàs ella li diu: segur que d’alguna cosa hauràs servit! I quan es tracte d’una cara trista, és la seva especialitat: ella la trenca amb una bona rialla. Però tampoc són tot rialles i festa perquè quan toca treballar... Aleshores, tota ella es converteix en una mena de “agenda-rellotge” que es mou encara més de pressa. La seva veueta se sent de lluny i s’escolta de a prop; gracies a ella, és capaç de mobilitzar a tothom. Amiga dels seus amics i estimada per qui estima.

Alegra, positiva, sorprenent, divertida, simpàtica, eixerida, riallera, espavilada, expressiva, aplicada, amiga... i encara en podríem dir-ne més, però el que està clar és que la Sònia és així, tal i com la viem de lluny.


R) Les meves reflexions sobre aquesta activitat són positives. Crec que hem pogut experimentar una manera de fer treballs totalment diferents a les de sempre: fent ús de la nostra creativitat. Per això, tot i que hi he hagut d'invertir unes quantes hores, m'ha semblat un treball molt agradable de fer.
A més, amb aquest treball també hem près consciència de que hi ha moltes maneres de fer una descripció.

A) Com a aprofundiment posaré exemples de diversos tipus de descripcions:
  1. Cançons--> Ex: "El gripau blau" de Xesco Boix
  2. Poesia visual--> Ex: poesia visual de Joan Brossa
  3. Poesia--> Ex: "Si parlo dels teus ulls" de Miquel Martí i Pol
  4. Novel·la--> Ex: "Els homes que no estimaven les dones" de Stieg Larsson
  5. Assaig--> Ex: Salvador Espriu vist per Josep M. Espinàs a "Relacions particulars"
  6. Conte--> Ex: "Abiyoyo" explicat i cantat per Xesco Boix
  7. Vídeo--> Ex: "Summercat" anunci d'Estrella Damm, campanya d'estiu 2009



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada